17 Νοεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1214 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή και ιατρού στη Σταυρούπολη ιερούργησε, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Κύριος, είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, διδάσκει με τον αγαπημένο του τρόπο, την παραβολή. Η συγκεκριμένη ιστορία προβάλλει τις σκέψεις και τη στάση ζωής του άφρονος πλουσίου, ο οποίος έχει συλλέξει πολλά αγαθά και προβληματίζεται για την αποθήκευσή τους και, φυσικά, τον πολλαπλασιασμό τους. Τους σχεδιασμούς του έρχεται, απρόσκλητος επισκέπτης, ο θάνατος να τους ανατρέψει.

Η σημερινή παραβολή ακτινογραφεί την εξάρτησή  μας από τα υλικά αγαθά και στιγματίζει την πλεονεξία, τη φιλαργυρία και την απληστία.

Ο Ιερός Χρυσόστομος σοφά αποφαίνεται «καλύτερα να συγκατοικώ με δαίμονες παρά με άνθρωπο φιλάργυρο».

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας , ο Σεβασμιώτατος τίμησε, με την επίδοση του χρυσού σταυρού, για την πεντηκονταετή διακονία του στο ιερό αναλόγιο τον κύριο Βασίλειο Καχριμανίδη.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος του Δήμου  Παύλου Μελά κύριος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό είχε συρρεύσει πλήθος πιστών με τα μικρά παιδιά τους, καθώς οι περισσότερες από τις  πολύτεκνες οικογένειες της Μητρόπολης διαμένουν στην Ενορία του Αγίου Λουκά και συμμετέχουν με συνέπεια στις λατρευτικές συνάξεις του Ναού.

Εκ του Γραφείου Τύπου      

 

The requested photo source cannot be loaded at this time.