6 Οκτωβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1312 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φίλυρο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο θαύμα της ανάστασης του υιού της χήρας στη Ναΐν:  καθώς η νεκρική πομπή εξέρχεται της μικρής κωμόπολης συναντά τη Ζωή, το Χριστό, ο οποίος ως κύριος της ζωής και του θανάτου επιτάσσει με εξουσία την πονεμένη μητέρα να σταματήσει να θρηνεί και τον κεκοιμημένο γιό να «εγερθεί», να σηκωθεί. Μόνον ο Κύριος ως παντοδύναμος Θεός έχει τη δύναμη να νικά το θάνατο. Μόνον ο Κύριος έχει τη δύναμη να παρηγορεί την ψυχή και να ανασταίνει την ελπίδα. Το Ιερό Ευαγγέλιο διασώζει τρεις αναστάσεις νεκρών: του υιού της χήρας στη Ναΐν, της κόρης του Ιάειρου και του ηγαπημένου φίλου του Χριστού, Λαζάρου. Το θαύμα της ανάστασης αποτελεί προάγγελο της ανάστασης του Κυρίου και της προσωπικής μας ανάστασης».

Ο  προϊστάμενος του Ναού π.Ειρηναίος Πουλιανίτης, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την ευλογητική του παρουσία,   τού ευχήθηκε, εξ αφορμής της επετείου της εις Επίσκοπον εκλογής του,  έτη πολλά άγιας ποιμαντορίας. «Άξιος» αντιφώνησε ο λαός του Θεού επισφραγίζοντας την ευχή.

Εκ του Γραφείου Τύπου