15 Σεπτεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 836 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερίων–Κορδελιού, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου κινήθηκε  γύρω από δύο άξονες: το Μυστήριο του Σταυρού και την τιμή στον ιερομάρτυρα άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο υψηλό νόημα θυσίας που προβάλλει η σημερινή Ευαγγελική Περικοπή του Ευαγγελιστή Ματθαίου: ο Κύριος ορίζει με ακρίβεια την έννοια της θυσίας, προτρέπει τούς πιστούς να αναλάβουν τον σταυρό τους με αυταπάρνηση και να ακολουθήσουν το Χριστό. Ο προσωπικός σταυρός απαιτεί την νέκρωση του ιδίου θελήματος και τον εναγκαλισμό του θελήματος του Θεού.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, ανακάλεσε στη μνήμη στιγμές οδυνηρές από τη Μικρασιατική καταστροφή, οι οποίες συνειρμικά ανέσυραν στο προσκήνιο την οσιακή μορφή του ιερομάρτυρα Αρχιερέα της Σμύρνης αγίου Χρυσοστόμου, ο οποίος επέλεξε το μαρτυρικώς θανείν από το ζήν δίχα του ποιμνίου του.

«Η αγάπη για την πατρίδα γεννά τη θύμηση. Έχουμε χρέος να τιμήσουμε τους μάρτυρες του Γένους, είπε ο Σεβασμιώτατος σε μία συγκινητική αποστροφή του λόγου του» .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους  ιερείς και τον πιστό λαό του Θεού,  κατευθύνθηκε στο Μνημείο της Μικρασιατικής Καταστροφής, το οποίο κοσμεί τον αύλιο χώρο του Ναού  και εκεί τέλεσε μνημόσυνο « υπέρ των αδίκως σφαγιασθέντων».   

Εκ του Γραφείου Τύπου