19 Μαΐου 2019 | Τελευταία Νέα | 978 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου ιερούργησε, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π.Παύλος Ιωσηφίδης, οποίος διακονεί τελευταίως το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, περιέγραψε με γλαφυρότητα τη σκηνή της ιάσεως του παραλυτικού. Ο Χριστός συναντά τον επί τριάντα οκτώ χρόνια παραλυτικό, ο οποίος ομολογεί με ταπείνωση τη δυσκολία του: δεν έχει άνθρωπο να τον βοηθήσει να μπεί στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά την ώρα που άγγελος ταράζει τα νερά και προσφέρει θαυματουργικά την ίαση. Δεν έχει άνθρωπο, έχει όμως ανεξάντλητη  υπομονή:  38 χρόνια περιμένει και υπομένει το μαρτύριο της ακινησίας και της μοναξιάς.

Ο Χριστός γίνεται «ο άνθρωπός του» και  με τον παντοδύναμο λόγο Του τού χαρίζει την πλήρη αποκατάσταση, τον καθιστά ικανό να σηκωθεί και να περπατήσει. Συγχρόνως, ο Κύριος ως κρυφιογνώστης και ιατρός αποκαλύπτει την αιτία της ασθένειας και συνιστά ο φάρμακο: «ίδε υγιής γέγονας μηκέτι αμάρτανε».

Στη Θεία Λειτουργία ήταν παρών  ο Δήμαρχος Πανοράματος –Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ,ότι η τοποθέτηση του  νέου τέμπλου,το οποίο αποτελεί κομψοτέχνημα, συνετέλεσε στον έτι περισσότερο εξωραϊσμό του ιστορικού Ναού.    

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη των «βιαίως αναιρεθέντων και αδίκως σφαγιασθέντων Ποντίων», τιμώντας έτσι την ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Εκ του Γραφείου Τύπου