22 Απριλίου 2018 | Τελευταία Νέα | 992 προβολές

Δελτίο τύπου

Χριστ φέρουσιν α Μαθήτριαι μύρα,
γ δ ταύταις μνον, ς μύρον, φέρω.

Την Κυριακή 22  Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως που έσπευσαν να πάρουν μέρος στη χαρά της Πανηγύρεως.

Μεταξύ των κληρικών και ο π. Διόνυσιος, ο αρχιδιάκονος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου επαύξησε με την παρουσία του και την καλλιφωνία του την αναστάσιμη χαρά.   

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε  με έμφαση ότι  «στην πιο ιερή στιγμή της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος δέεται «υπέρ των διακονισσών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως», μνημονεύει τον κόπο όλων των γυναικών της τοπικής Εκκλησίας, οι οποίες με αφοσίωση, υπακοή στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου και πνεύμα αυταπάρνησης και  θυσίας διακονούν στους διάφορους τομείς του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον π. Κωνσταντίνο Χατζηαγγελίδη το οφίκιο του πνευματικού πατέρα προτρέποντάς τον να ασκήσει τούτο το ιερό διακόνημα προσφέροντας στους πεφορτισμένους από την αμαρτία τη χαρά της ανάστασης και την ελπίδα της συμφιλίωσης με το Θεό. 

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και τα  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Συναξαριστής παραδίδει :

Μυροφόρες είναι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το Κύριο μαζί με τη Μητέρα του, έμειναν μαζί της κατά την ώρα του σωτηριώδους πάθους και φρόντισαν να αλείψουν με μύρα το σώμα του Κυρίου. Όταν δηλαδή ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος ζήτησαν κι’ έλαβαν από το Πιλάτο το δεσποτικό σώμα, το κατέβασαν από το Σταυρό, το περιέβαλαν σε σινδόνα μαζί με εκλεκτά αρώματα, το τοποθέτησαν σε λαξευτό μνημείο κι’ έβαλαν μεγάλη πέτρα πάνω στη θύρα του μνημείου, παρευρίσκονταν θεωρώντας, κατά τον ευαγγελιστή Μάρκο, η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη Μαρία που καθόταν απέναντι του τάφου. Δεν παρευρίσκονταν μόνον αυτές, αλλά και πολλές άλλες γυναίκες όπως αναφέρει και ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Εκ του Γραφείου Τύπου