11 Οκτωβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1587 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Φιλίππου του διακόνου, προστάτου των σιδηροδρομικών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου του διακόνου εντός του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι το γεγονός πως ο Άγιος για ένα μεγάλο διάστημα τής ζωής του κατά τις αποστολικές του περιοδείες στις επαρχίες τής Ανατολής ήταν ταξιδιώτης, συνέβαλε καθοριστικά στην ανακήρυξη του από την Εκκλησία ως προστάτη των Ελλήνων Σιδηροδρομικών, για να αποτελεί πάντοτε με τη ζωή και τη δράση του, πρότυπο για το έργο και τη διακονία τους, και για να τους εμπνέει στην εκπλήρωση τού καθήκοντος και της κοινωνικής τους αποστολής. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Οργανισμού για την παρουσία της στη χαρά της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στο πολυσχιδές έργο τους.

Εκ της Ι.Μητροπόλεως