28 Φεβρουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1266 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας την «παραβολή του άσωτου υιού» ή ευστοχότερα την «παραβολή του σπλαχνικού πατέρα» επεσήμανε πώς η παραβολή αποτελεί μια πρόσκληση προς μετάνοια και σωτηρία.

Ας παρακολουθήσουμε τα βαθύτερα μηνύματα όπως τα αποκωδικοποίησε ο εμπνευσμένος λόγος του Σεβασμιώτατου :

  • «Δος μοι το επιβάλλον μέρος της ουσίας»: μια απαίτηση προβάλλεται με θράσος από το νεότερο υιό. Δυναμική έκφραση αλαζονείας και εγωισμού.
  • «Απεδήμησεν εις χώραν μακράν»: ο μικρός γιος βρέθηκε στην ξενιτιά και σπατάλησε την πατρική περιουσία. Ποιά είναι η πατρική περιουσία; Οι δωρεές και τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Και εμείς σήμερα διεκδικούμε την πατρική περιουσία για να τη σπαταλήσουμε.
  • «αναστάς πορεύσομαι προς τον Πατέρα»: ο νεότερος γιός αποφασίζει να επιστρέψει στο Σπίτι του και να παραδοθεί στο θέλημα του πατέρα του χωρίς διαπραγματεύσεις, χωρίς όρους. Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε πώς είναι λεβέντης αυτός που μετανοεί για τούτο και ο Θεός αποκαλύπτεται στους λεβέντες .
  • «έτι αυτού μακράν απέχοντος είδεν αυτόν ο Πατήρ»: ο Πατέρας όλα τα χρόνια στο σταυροδρόμι της αγάπης περίμενε την επιστροφή του παιδιού του. Ήταν σίγουρος για την επιστροφή. Όποιος αγαπά πάντα ελπίζει …

Στον αύλειο χώρο του Ναού, μετά πέρας της Θείας Λειτουργίας, μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» με τα μελωδικά τραγούδια τους διεμήνυσαν στους εκκλησιαζόμενους τον ερχομό της άνοιξης ….που έρχεται..

Εκ του Γραφείου Τύπου