13 Δεκεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1499 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου Νεοχωρούδας ιερούργησε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας .

Ο Σεβασμιώτατος φώτισε τη σκηνή του καλέσματος στο Μέγα Δείπνο και σκιαγράφησε με ακρίβεια τους καλεσμένους. Οι προσκεκλημένοι στο Γιορταστικό Τραπέζι της Ευαγγελικής Περικοπής προβάλλοντας καθημερινές υποχρεώσεις και μέριμνες αρνούνται την πρόσκληση. Την απορρίπτουν ανενδοίαστα επικαλούμενοι προσωπικούς τους λόγους .

Στη συνέχεια , ο Σεβασμιώτατος αποκωδικοποίησε τα μηνύματα της Παραβολής: Οικοδεσπότης , είπε, είναι η αγάπη του Χριστού. Το Μέγα δείπνο αποκαλύπτει για πολλοστή φορά ότι η «τρυφή του Θεού μετά των υιών των ανθρώπων».

Η Εκκλησία του Χριστού μέσα στους αιώνες εκπέμπει προσκλήσεις για το Μέγα Δείπνο: Λάβετε, φάγετε … Γεύσασθε και ίδετε ….

Πρόσκληση για πανηγυρικό εορτασμό των Χριστουγέννων εξέπεμψαν και τα μέλη της Γυναικείας χορωδίας με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους… «Έλα μού είπαν να πάμε να δεις Χριστός γεννήθηκε στην άκρη της γης…….»

Εκ του Γραφείου τύπου