3 Μαΐου 2015 | Τελευταία Νέα | 1461 προβολές

Δελτίο Τύπου
Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου ιερούργησε ,την Κυριακή 3 Μαϊου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ .Βαρνάβας.
Ο Σεβασμιώτατος, εστιαζόμενος στην Ευαγγελική περικοπή του Παραλύτου, υπογράμμισε: Ενα θαύμα υπομονής κι ελπίδας είναι ο παράλυτος του ευαγγελικού αναγνώσματος της σημερινής Κυριακής, πριν να δεχθεί το θαύμα της θεραπείας του από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Τριάντα οχτώ χρόνια υπέμενε και ήλπιζε για τη θεραπεία του, προσδοκώντας ότι κάτι θα συνέβαινε, ώστε και αυτός να δεχθεί την ιαματική αναταραχή των υδάτων και να γίνει υγιής. Κι η θαυμαστή αυτή υπομονή και προσμονή του επιβραβεύεται από το Θεό με μοναδικό τρόπο: όχι κάποιος άνθρωπος, αλλά ο ίδιος ο εν σαρκί Θεός, ο τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος Ιησούς Χριστός, έρχεται προς θεραπεία του.
Το παράπονό του «ἄνθρωπον οὐκ ἔχω, ἵνα ὅταν ταραχθῇ τό ὕδωρ βάλῃ με εἰς τήν κολυμβήθραν» εισπράττει ως απάντηση την παρουσία του ίδιου του Θεού. Μέσα από όλο το περιστατικό αποκαλύπτεται το ψυχικό και πνευματικό μεγαλείο του Παραλύτου, η ταπείνωση, η υπομονή, η πίστη του στο Θεό.
Και μας θυμίζει ότι όσο κι εμείς θα υπομένουμε με πίστη τις δοκιμασίες μας, χωρίς να εκβιάζουμε το Θεό για μία άμεση επέμβασή Του, τόσο θα ετοιμάζουμε τον εαυτό μας για την έκπληξη της θαυμαστής επέμβσης του Χριστού στη ζωή μας.
Εκ του Γραφείου Τύπου