7 Αυγούστου 2022 | Τελευταία Νέα | 389 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Σίνδο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ιερούργησε, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από τους πατέρες που διακονούν  στον Ιερό Ναό π. Παύλο Καγιανίκο και π. Αντώνιο Κουρτενλή, τον διάκονο  π. Πρόδρομο Παντελιάδη και τον π. Σεραφείμ Τερζή διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Σεβασμιωτάτου.

Στο θαύμα της Μεταμόρφωσης αναφέρθηκε στην αρχή του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος: «Το θαύμα της Μεταμόρφωσης ανακαλεί την αρχή της δημιουργίας και την στενή και αγαπητική σχέση του Θεού με τους ανθρώπους. Μέσα στους αιώνες οι άνθρωποι που ποθούν την επικοινωνία με το Θεό μπορούν να την επιτύχουν μέσα από το δρόμο της αγιότητας που χαράζει η αγία του Χριστού Εκκλησία».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαύμα του χορτασμού των πεντακισχιλίων: «Το γεγονός, κατά τους πατέρες της Εκκλησίας, στέκεται προτύπωση του «Μυστικού Δείπνου», της θείας Ευχαριστίας . Αδιάκοπα οι πιστοί μετέχουν στο αναστημένο σώμα του Χριστού, κοινωνούν από την ίδια λαβίδα υπερβαίνοντας έτσι τις  διακρίσεις και απαλείφοντας τις αντιθέσεις. Η Ενορία διασώζει τη γνήσια κοινωνία των πιστών προσφέροντας εσαεί  «τον αεί κλώμενο Χριστό». Η ουσιαστική μεταμόρφωση και η ένταξή μας στο σχέδιο του Θεού επιτελείται μέσα στη ζωή της Ενορίας». 

Ακολουθεί ηχητικό αρχείο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κ.Βαρνάβα

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως