20 Δεκεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 14882 προβολές

Δελτίο τύπου

Σε κλίμα μεγαλοπρεπές και ευφρόσυνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών τέλεσε σήμερα , Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου την εις πρεσβύτερο χειροτονία του Αρχιδιακόνου π. Παντελεήμονος Αναστασιάδη .

Ο Σεβασμιώτατος με ιερό ενθουσιασμό απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα παρουσίασε το γενεαλογικό δένδρο του Χριστού και επικεντρώθηκε για πολλοστή φορά στην φλογερή αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο .

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον νεοχειροτονηθέντα π. Παντελεήμονα για την επί δέκα χρόνια διακονία του στην Τοπική Εκκλησία και στον Επίσκοπο, τον προέτρεψε να υπηρετήσει το λαό του Θεού, από την νέα του θέση, με ταπείνωση, με αγάπη θυσιαστική και με σιωπή.

Παρόντες στο Μυστήριο της Χειροτονίας ήταν Υπουργοί, Επικεφαλείς του Στρατού και της Αστυνομίας, Δήμαρχοι των Δυτικών Συνοικιών και πλήθος πιστών που κατέκλυσε το Ναό για να εκδηλώσει προσευχητικά τη χαρά του.

Εκ του Γραφείου Τύπου