16 Δεκεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1135 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή των αγίων Προπατόρων 16 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο.

Ο Σεβασμιώτατος, αποκωδικοποιώντας τα μεγάλα και ιερά μηνύματα της Ευαγγελικής Περικοπής, φώτισε τη σκηνή του Μεγάλου Δείπνου και  αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη του Θεού Πατέρα που μέσα στους αιώνες, διηνεκώς, εκπέμπει προσκλήσεις και περιμένει με αγωνία την ανταπόκριση του πλάσματός Του. Ο άνθρωπος απορροφημένος απ’ τις καθ’ ημέραν μέριμνες θέτει στη ζωή του άλλες προτεραιότητες με αποτέλεσμα να μένει μακριά από το « βασιλικό» τραπέζι της χάριτος, μόνιμα «πεινασμένος»  και ενδεής. Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια δοκιμασία στη λογική μας και στην πίστη μας: θα περάσουμε από την κατηγορία των «κλητών» του Θεού  σε εκείνη  «των εκλεκτών» Του;

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέβηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στο Ενοριακό Συσσίτιο, για να μοιράσει τα 300 Χριστουγεννιάτικα Δέματα στους αναγκεμένους αδερφούς μας, ώστε να γεμίσει όμορφα και με Αγάπη το Χριστουγεννιάτικο γιορτινό τους τραπέζι.

Εκ του Γραφείου Τύπου