19 Ιανουαρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1193 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον Άγιο Βασίλειο Συκεών ιερούργησε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας .

Ο Σεβασμιώτατος, αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή, επικεντρώθηκε στην ιδέα της μετανοίας υπογραμμίζοντας τα εξής : «η μετάνοια είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη σωτηρία μας. Μετάνοια είναι η ομολογία της προσωπικής μας χρεωκοπίας και η άνευ όρων παράδοσή μας στα χέρια του Θεού. Αυτή η κίνηση της αυτοπαράδοσης καθίσταται δύσκολη, επειδή ο καθένας θέτει όρους στο Θεό, ένας εκ των οποίων και ο σημαντικότερος είναι η διασφάλιση των προσωπικών κεκτημένων. Η Εκκλησία διηνεκώς καλεί το λαό του Θεού σε μια πορεία μετανοίας και επιστροφής στην αγκαλιά του Θεού».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, τιμώντας τη διακονία του π.Εμμανουήλ Σιμητσάκου, του απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου και στη συνέχεια ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα να είναι η καινούργια χρονιά πλούσια από τη χάρη και τις ευλογίες του Θεού.

Χαρούμενες νότες από παραδοσιακά κάλαντα σκόρπισαν οι φοιτήτριες – μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος».

Εκ του Γραφείου Τύπου