17 Δεκεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1309 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στη Μενεμένη .

Αποκρυπτογραφώντας τα μηνύματα της Ευαγγελικής περικοπής του Μεγάλου Δείπνου ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε : «το Δείπνο είναι Μέγα, γιατί Αυτός που προσκαλεί είναι ο Μείζων πάντων , ο κυβερνήτης του σύμπαντος κόσμου , ο Θεός. Ο Κύριος του παντός μια «τρυφή» έχει την κοινωνία του με τους υιούς των ανθρώπων . Αυτήν την αλήθεια όμως ο περιούσιος λαός του Θεός δεν την κατανόησε . Δεν κατάλαβε ούτε Ποιος είναι ο Προσκαλών , ούτε σε τι αφορά η πρόσκληση. Ενήργησε με αλαζονεία, με εγωϊσμό , έστρεψε τα νώτα στο Θεό. Απέρριψε την πρόσκληση.

Η Αγία Εκκλησία μας σε ανάμνηση αυτού του καλέσματος , κάθε Κυριακή και γιορτή παραθέτει «Μέγα Δείπνο». Για να συμμετάσχει σε αυτό το Θείο Δείπνο ο καθένας από εμάς είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσει τη θέλησή του και να απαρνηθεί «πάσαν βιοτικήν μέριμναν». Πλησιάζουν Χριστούγεννα , ο Θεός απευθύνει την ίδια πρόσκληση . Εχει ετοιμάσει για εμάς Δείπνο Μέγα. Ας ανταποκριθούμε, απαντώντας στην Αγάπη Του με την αγάπη μας».

Μετά τη Λατρευτική Σύναξη, μελωδίες Χριστουγέννων έντυσαν γιορτινά την αυλή του Ναού.

Εκ του Γραφείου Τύπου