28 Οκτωβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1200 προβολές

Δελτίο Τύπου 26-10-2014

Στον Άγιο Δημήτριο Διαβατών ιερούργησε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του, ο οποίος είχε τον ενθουσιασμό Θούριου άσματος, υπογράμμισε : « η Υμνολογία και ο Συναξαριστής διασώζουν την ιστορία του Αγίου Δημητρίου : αξιωματικός του Ρωμαϊκού στρατού ο Άγιος εγκατέλειψε τις τιμές και τη δύναμη της εξουσίας που του εξασφάλιζε το αξίωμά του στη μεγαλύτερη στρατοκρατούμενη αυτοκρατορία των αιώνων και προσκολλήθηκε στην αγάπη του Χριστού . Ο Αξιωματικός- και δυνάμει μάρτυρας – αποθέτει την πανοπλία της δύναμης και ενδύεται την πανοπλία του Πνεύματος, «ενδύεται Χριστόν».
Μαθητής του αδάμαντα της πίστεως , αγίου Δημητρίου , είναι ο Νέστορας – μετέπειτα άγιος μάρτυρας – ο οποίος στην πρόκληση του αλαζόνα Λυαίου απαντά με τη δύναμη της ευχής του Δασκάλου του: «ο Θεός του Δημητρίου βοήθει μοι» και … νικά. Οι σημερινοί Έλληνες εμπνεόμενοι από το παράδειγμα του Αγίου Δημητρίου καλούνται να μεταδώσουν στα παιδιά τους την πίστη στο Χριστό , την ανδρεία στην ομολογία του Χριστού, την αφοσίωση στην παράδοση της Ορθοδοξίας».
Ο Σεβασμιώτατος κατέκλεισε το λόγο του με το αισιόδοξο μήνυμα : « η σωτηρία θα γεννηθεί στα σπίτια μας, να μην την περιμένουμε απ’ έξω. Έχουμε, όμως, χρέος όλοι να δουλέψουμε για τούτον το σκοπό . Χρέος έχουν και οι Δάσκαλοι να γίνουν του Γένους Δάσκαλοι, για να στοιχηθούν τα σχολειά μας στο βηματισμό των αγίων και των ηρώων ».
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Δημήτριος Φωτόπουλος , ο βουλευτής κ. Θ. Καράογλου , δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου .
Εκ του Γραφείου Τύπου