2 Αυγούστου 2014 | Τελευταία Νέα | 1283 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος φωτίζοντας το πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής μεταξύ των άλλων είπε και τα εξής: « Η Αγία Παρασκευή είχε καλούς κι ευσεβείς γονείς. Αυτό το γεγονός στέλνει ένα μήνυμα στη σύγχρονη οικογένεια, υπενθυμίζει ένα ιερό χρέος: οι γονείς οφείλουν, ιδιαιτέρως σήμερα, να μεταδώσουν στα παιδιά τους την πίστη στο Χριστό. Η Αγία Παρασκευή, η νύμφη του Χριστού, μένει ακλόνητη μπροστά στις απειλές των βασανιστηρίων χάρη στη δυνατή της πίστη. Αυτή η πίστη η δυνατή και αληθινή την αξιώνει να δώσει τη μαρτυρία του Θεού επί της γης και να αξιωθεί και της Βασιλείας των Ουρανών».

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του με την προτροπή: « Ας αγγίξουμε το κράσπεδο των ιματίων του Χριστού και ας ασπαστούμε με ευλάβεια το πρόσωπο της Αγίας Παρασκευής. Και μη φοβάστε η κρίση θα ξεπεραστεί και η Ανάσταση θα έρθει αν κρατήσουμε την πίστη, την ενότητα, την προσευχή, την αγάπη και αν πορευτούμε με διάθεση μετανοίας».

Στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής παρευρίσκονταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Εκ του Γραφείου Τύπου