22 Ιουνίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1275 προβολές

Δελτίο τύπου
Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ασβεστοχώρι ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα .
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αφορμώμενος από την ιερή Ευαγγελική περικοπή υπογράμμισε τα εξής : «Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος μας διασώζει μια όμορφη φυσική εικόνα « Ο Ιησούς περιπατών παρά την θάλασσαν…» συχνά ο Χριστός χρησιμοποιεί ως βήμα Του την ομορφιά της φύσης. Τον είδαμε στον αιγιαλό , στην επί του όρους ομιλία, στο Σαραντάριο , στο όρος Θαβώρ. Σήμερα βλέπουμε τον Χριστό «παρἀ την θάλασσαν της Γαλιλαίας», βρίσκεται εκεί για να συναντήσει τους πρώτους μαθητές Του και να τους καλέσει «εις αλιείαν ανθρώπων», «δεύτε οπίσω μου και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων» Και εκείνοι ανταποκρίνονται αμέσως στο Θεϊκό κάλεσμα και «αφέντες πάντα ηκολούθησαν αυτώ».
Οι μαθητές θα μείνουν τρία χρόνια μαζί Του. Θα Τον δουν να διδάσκει , να θαυματουργεί , να θεραπεύει τους τυφλούς , να ανασταίνει τους νεκρούς, να μεταμορφώνεται στο όρος Θαβώρ. Αυτοί πάλι οι μαθητές θα Τον εγκαταλείψουν την ώρα της Σταυρικής θυσίας , θα δυσπιστήσουν στην Ανάσταση , θα Τον συναντήσουν στην πορεία προς Εμμαούς , θα Τον γνωρίσουν στην κλάση του άρτου , θα πληρωθούν Πνεύματος Αγίου την Πεντηκοστή …όπως στους μαθητές και σ’ εμάς ο Κύριος σήμερα απευθύνει μια κλήση : να κάνουμε την υπέρβαση , την έξοδο από τον εαυτό μας, για να μπορέσουμε να ακούσουμε τη φωνή του Θεού μέσα μας.
Οι μεγάλες αλλαγές έτσι συντελούνται μέσα από της αγιότητος το μονοπάτι και της προσευχής την ένταση».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ήχοι μελωδικοί αντιλάλησαν στον προαύλειο χώρο του Ναού από τα μέλη της γυναικείας χορωδίας της Μητροπόλεως
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως