15 Ιουνίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1201 προβολές

Δελτίο Τύπου 15-6-2014
Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Στον καταληκτήριο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε εμφαντικά : «Με την εορτή των Αγίων Πάντων η Εκκλησία θα κλείσει το λειτουργικό κύκλο των κινητών εορτών που έχουν κέντρο την Ανάσταση. Στη σημερινή Λειτουργία – και σε κάθε Θεία λειτουργία – η Εκκλησία επικαλέστηκε τα πρόσωπα των αγίων , τα οποία εμφορούνται από τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος.
Στα πρώτα χρόνια η Εκκλησία τιμούσε σ ’αυτήν την Κυριακή τα πρόσωπα των μαρτύρων , στη συνέχεια θεώρησε καλό τέτοια μέρα να αποκαλύπτει τα πρόσωπα όλων των αγίων των καταγεγραμμένων «εν βίβλω ζωής», όλο το «νέφος των μαρτύρων»
«Αγιοι γίγνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί» ακούγεται η προτροπή δια στόματος Ιησού Χριστού . Η αγιότητα στολίζει το πρόσωπο του Κυρίου προ πάντων των αιώνων. Η κλήση αυτή θυμίζει στον καθένα από εμάς τη δυνατότητα να γίνουμε άγιοι …Η σημερινή γιορτή , η γιορτή των Αγίων Πάντων είναι η γιορτή της νίκης των απανταχού της οικουμένης αγίων . Είναι η γιορτή της ελπίδας , της αισιοδοξίας , γιατί ο κάθε πιστός κατανοεί ότι δεν είναι μόνος, οι άγιοι βαδίζουν δίπλα μας μυστικά , αθόρυβα. Οι άγιοι δεν θα μας αφήσουν μόνους».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Γεώργιο Πεντίκη , απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και απένειμε τιμητικώς το Χρυσό Σταυρό του μακαριστού Αρχιερέως Διονυσίου στους πρεσβυτέρους π. Βασίλειο Τούλη και π. Ιωάννη Νευροκοπλή .
Η γιορταστική ατμόσφαιρα ενισχύθηκε από παραδοσιακά τραγούδια τα οποία απέδωσαν μέλη της χορωδίας της Μητροπόλεως στο νάρθηκα του ιερού Ναού .
Εκ του Γραφείου Τύπου της ιεράς Μητροπόλεως