4 Οκτωβρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 1246 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης ιερούργησε, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Bαρνάβας.

Τον Ιερό Ναό κοσμεί η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της επονομαζόμενης «Κυράς της Ξηροκρήνης», η σύναξη της οποίας, σύμφωνα με την Τοπική εκκλησία, καθιερώθηκε  να τιμάται την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Η Εικόνα φιλοτεχνήθηκε, από τον έχοντα το χάρισμα της αγιογραφίας,  μοναχό Λουκά τον Ξενοφωντινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό λειτουργεί το αρχαιότερο συσσίτιο της πόλης, το οποίο προσφέρει 520 μερίδες φαγητού από τις 8.200 που καθημερινά διατίθενται στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στο δυναμικό κήρυγμά του τόνισε  με έμφαση ότι ο Ευαγγελικός λόγος κομίζει την καλή είδηση: η αγάπη του Θεού δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους ανθρώπους που αγωνίζονται με συνέπεια  τον πνευματικό αγώνα.

 Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος  από την Ευαγγελική  περικοπή μίλησε για την ριζοσπαστική ανατροπή που επιχειρεί ο λόγος του Θεού, όταν επιτάσσει: «καθώς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι…ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως». Αυτό σημαίνει στην πράξη: ο κληρικός να μπαίνει  στη θέση του λαϊκού, ο στρατηγός στη θέση του στρατιώτη, ο άρχων στη θέση του αρχομένου, ο πλούσιος στη θέση του φτωχού. Η πρόταση αυτή από τα χείλη του Χριστού, που είναι η μοναδική αλήθεια, για την αυθεντική βίωση της αγάπης καθίσταται σήμερα πρόταση ζωής και ευημερίας!».

.

Εκ του Γραφείου Τύπου