14 Ιουνίου 2020 | Τελευταία Νέα | 1533 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια  στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας,  το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020.

Ο π. Γεώργιος Μπέττας, προϊσταμένος του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Συκεών είχε το διακόνημα του λόγου. «Η Εκκλησία μας σφραγίζει την αναστάσιμη περίοδο με το χρυσόβουλο της εορτής των Αγίων Πάντων, είπε με έμπνευση ο ομιλητής. Η αγιότητα αποτελεί τη συνεχή προτροπή του Κύριου «άγιοι γίγνεσθε ότι άγιος ειμί». Η αγιότητα δεν είναι η τελειότητα. Η αγιότητα δεν είναι μύθος, δεν είναι  υπερβολή. Είναι αγιοπνευματική αύξηση. Η αγιότητα είναι συναίσθηση, συγχώρεση και συμπόρευση. Η αγιότητα είναι συναίσθηση της αμαρτωλότητας,  είναι επίσης συγχώρεση με την έννοια της αλληλοπεριχώρησης. Η αγιότητα προϋποθέτει τη  συμπόρευση με το Χριστό στην ανάβαση  στο Γολγοθά αλλά και στην πορεία προς το κενό μνημείο. Η αγιότητα επισφραγίζει  την προσπάθειά μας να γίνουμε μέτοχοι της θείας φύσεως: «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός».

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Μενεμένης –Αμπελοκήπων κ.Λάζαρος Κυρίζογλου  

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής των Αγίων Πάντων ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του κάλεσε όλους να βαδίσουν την οδό των Αγίων Πάντων.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Μήττας.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου