8 Μαΐου 2020 | Τελευταία Νέα | 1662 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολογου στα Μετέωρα ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν, συμμετέχοντας στη χαρά της πανηγυριού της Ενορίας, ο π.Ευγενιος Καρατζάς, ο διάκονος π.Χρήστος Καρακούδης , ο αρχιδιάκονος π.Γεώργιος Πολυχρονιάδης,  οι πατέρες του Ναού π.Ευσταθιος Βαμβακάς και ο προϊστάμενος  π.Δημήτριος Μποτίνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας,  αφού έδωσε συνοπτικά τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ηγαπημένου μαθητή του Χριστού, αγίου Ιωάννου, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χαρά του ανοίγματος των Εκκλησιών την ερχόμενη Κυριακή.

«Στην Εκκλησία ανταμώνουμε για να κοινωνούμε το Αναστημένο Σώμα και Αίμα του Χριστού, είπε με έμφαση ο Δεσπότης. Κάποιοι εμφανώς ή τεχνηέντως αποσκοπούν να πλήξουν τη συνοχή και την ενότητα των πιστών. Δεν θα τα καταφέρουν. Η Εκκλησία είναι θεοΐδρυτη. Η Εκκλησία είναι ο Ίδιος ο Χριστός παρατεινόμενος στους αιώνες. Η Ανάσταση του Χριστού επικυρώνει στους αιώνες τη νίκη των πιστών!».

Εκ του Γραφείου Τύπου