3 Μαΐου 2020 | Τελευταία Νέα | 1010 προβολές

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Κυριακή 3 Μαΐου 2020, πλαισιούμενος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Παντελεήμονα Αναστασιάδη , τον π.Κωνσταντίνο Χατζηαγγελίδη, τον διάκονο π.Χρήστο Κανούλα και τον αρχιδιάκονο π.Γεώργιο Πολυχρονιάδη.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με τις μυροφόρες Γυναίκες. Στη συνέχεια, συνέδεσε τη διακονία των γυναικών της εποχής μας, στο ιερό έργο της Εκκλησίας, με τη ζωή, τη δράση και την αφοσίωση των Μυροφόρων στο Πρόσωπο του Κυρίου. Σύγχρονες Μυροφόρες διακονούν τώρα στο έργο της Εκκλησίας: στους Ναούς, στα συσσίτια, στους Ξενώνες, στην κατήχηση. Γυναίκες που ανιδιοτελώς, θυσιαστικά τάσσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της Εκκλησίας. Αντλούν δύναμη από την Ανάσταση του Κυρίου.

«Μού έλειψαν τα αγαπητά πρόσωπά σας, μού έλειψε η συνάντησή μας στη Λατρεία του Θεού, είπε στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, έκδηλα συγκινημένος και σε τόνο πατρικό. Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί να ακολουθήσουμε τις Μυροφόρες στη συνάντηση με το Χριστό. Εμείς νιώθουμε χαρά, έχουμε Πανηγύρι, ζούμε με  τη βεβαιότητα ότι.. ανέστη ο Κύριος όντως!!»

Εκ του Γραφείου Τύπου