29 Οκτωβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1345 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος αφενός στην κατά Λουκάν Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, η οποία εξιστορούσε την ανάσταση της κόρης του Αρχισυναγώγου Ιαείρου από τον Κύριο, και αφετέρου στην εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και του μαθητή του Αγίου Νέστορος, τόνισε την ανάγκη της έγερσης και της προσωπικής ανάστασης του καθενός μας, ώστε, απεκδυόμενοι την έπαρση και την αλαζονεία μας και οπλισμένοι με την πανοπλία της πίστεως, να κερδίσουμε την αιωνιότητα και τη σωτηρία μας, όπως οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ναού για τη φιλοξενία, αλλά και τον παρόντα Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Βασιλείου Χαρτοματζίδη, ευεργέτου της ενορίας, και απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Άγγελο Παρίση, εφημέριο του Ιερού Ναού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως