23 Δεκεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 888 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα μνήμης της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων και Αγίας Αναστασίας Συκεών.

Το θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Ιωσηφίδης, ο οποίος, παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και αναφερόμενος στο βίο της Αγίας Αναστασίας, τόνισε την ανάγκη να κάνει ο κάθε Χριστιανός τον προσωπικό του πνευματικό αγώνα για να έχει μερίδιο συμμετοχής στην Βασιλεία του Θεού, σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίας, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ναού για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του στο πανηγύρι της ενορίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Συμεών Δανιηλίδη ενώ ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως