1 Μαΐου 2018 | Τελευταία Νέα | 229 προβολές

Δελτίο Τύπου
Την Κυριακή του Παραλύτου 29 Απριλίου 2018, ημέρα κατά την οποία η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εορτάζει τη μνήμη ενός εκ των τοπικών της Αγίων, του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου,
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου.
Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ανέλυσε την σημερινή ευαγγελική περικοπή από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη μοναξιά που βίωνε ο παραλυτικός περιμένοντας τριανταοκτώ ολόκληρα χρόνια υπομονετικά χωρίς τη συμπαράσταση κανενός ανθρώπου την θεϊκή επίσκεψη και ίαση.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς της ενορίας και όλους τους ενορίτες για τη στήριξη τους στο έργο της πλήρους αποκατάστασης του θαυμάσιου παλαιού ξυλόγλυπτου τέμπλου του Ιερού Ναού και παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης π. Διονύσιο Παπίρη, ο οποίος φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως