14 Νοεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1305 προβολές

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Ιερού Χρυσοστόμου Ευκαρπίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον διδακτικό βίο του Αγίου και στις διδαχές και τα συγγράματα που άφησε στην Εκκλησία, με πρώτο αυτό το κείμενο της Θείας Λειτουργίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πατέρες του Ιερού Ναού και όλους όσους συνετέλεσαν στην οργάνωση της πανηγύρεως ενώ αναφέρθηκε στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, που έγινε την προηγούμενη μέρα προ της ενάρξεως του Εσπερινού, από την ανδρική Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ιωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας επισκέφθηκε την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, όπου τέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των εργαζομένων στη Βιομηχανία και στη συνέχεια τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων υπαλλήλων.

Εκ της Ι.Μητροπόλεως