26 Ιουλίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1284 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, εορτή της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης.
Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε την πίστη και τη δύναμη της Αγίας Παρασκευής, η οποία μέσα από το μαρτύριό της παραδειγματίζει όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα κόλλυβα προς τιμήν της Αγίας και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, ενώ μνημόνευσε την ιδιαίτερη μέριμνα για αυτήν την ενορία και γενικότερα για την Εκκλησία του επιχώριου Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, το απόγευμα τελέσθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκυεής και στη συνέχεια ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος
Εκ της Ι.Μητροπόλεως