9 Σεπτεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1564 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην περιοχή των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Ιωσηφίδης ο οποίος αναφέρθηκε στους Αγίους Θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα, στη μεγάλη πίστη τους στο Θεό και στην ευλογία να φέρουν στον κόσμο την Παναγία Μητέρα όλου του κόσμου και στην αξία της οικογένειας που δυστυχώς στη σημερινή εποχή έχει φθίνει.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε τα κόλλυβα προς τιμήν των Αγίων, χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Παναγιώτη Παντελιάδη, ιερόπαιδα και μαθητή Λυκείου που διακονεί στην ενορία ευχόμενος στο νέο αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως καλή πρόοδο στις σπουδές και στον πνευματικό αγώνα του. Επίσης ευχαρίστησε τους πατέρες του Ναού και τους συνεργάτες τους που ετοίμασαν την όμορφη πανήγυρη της ενορίας, τους πατέρες και τους ιεροψάλτες που προσήλθαν στη χαρά της πανηγύρεως και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να λάβει την ευλογία των Αγίων.

Αμέσως μετά όλοι μαζί ανέβηκαν στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό όπου ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση ευχαριστίας προς το Θεό για τη σημαντική πρόοδο των εργασιών και ευχήθηκε γρήγορα να τελέσει τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως