21 Ιουνίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1589 προβολές

Δελτίο Τύπου

Απολυτίκιον Παναγίας Γοργοϋπηκόου

«Ως θεόβρυτον κρήνην των αΰλων χαρίτων Σου, την θαυματουργόν Σου Εικόνα Θεοτόκε πλουτίσαντες, εκ ταύτης των θαυμάτων τας ροάς, αντλούμεν δαψιλώς ως εξ Εδέμ· συ γαρ Γοργοϋπήκοος βοηθός, πέλεις των εκβοώντων Σοι· Δόξα τοις σοις χαρίσμασιν Αγνή· δόξα τη παρθενία Σου· δόξα τη προς ημάς Σου ανεκφράστω προνοία Άχραντε».

 

Στην Ιερά Μονή Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στη Σίνδο ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας .

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του Μοναστηριού και κάτω από τη σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου , ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του επιχείρησε, με πλοηγό την Ευαγγελική Περικοπή, τη χαρτογράφηση της πνευματικής ζωής του χριστιανού : αγώνας για την καθαρότητα της καρδιάς, συντονισμός της διάνοιας στο πνεύμα του Ευαγγελίου ,απόλυτη αφοσίωση στο Θεό , αυτοπαράδοση άνευ όρων και ορίων στο θέλημά Του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι φοιτήτριες –μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Μητροπόλεως με τα τραγούδια τους ύμνησαν την Έφορο της Μονής και Κυρία πάντων ημών.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως