21 Οκτωβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1801 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την 21η Οκτωβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν τη νήσω Πάτμω.
Με αφορμή την εορτή αυτή, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά της η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της γυναικείας Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη Χριστοδούλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ιερούργησε σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, στην αναφερθείσα Ιερά Μονή.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Πατρός ημών Χριστοδούλου, μίλησε για το ασκητικό πνεύμα που πρέπει να μας διακατέχει όλους, ευχήθηκε στην εορτάζουσα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής μακροημέρευση και πνευματική πρόοδο ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, ο οποίος σαν σήμερα εόρταζε τα ονομαστήριά του, και να τονίσει τους πνευματικούς δεσμούς που είχε με την Μητρόπολή Νεαπόλεως.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, οι μοναχές προσέφεραν το καθιερωμένο κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής για τους προσκυνητές που προσήλθαν και ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως