23 Νοεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 842 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας προβάλλει την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, της οποίας το καθολικό τιμάται στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής Δογματικής και Φιλοσοφίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαία εορτή της εισόδου της Παναγίας μας στο Ναό του Σολομώντος, είσοδος η οποία αποτελεί προάγγελο και προπομπό της σωτηρίας του κόσμου, με την επερχόμενη ενανθρώπιση του Λυτρωτή και Σωτήρος Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πατέρες που τίμησαν την πανήγυρη της Ιεράς Μονής, την Καθηγουμένη Χριστοδούλη και όλη την αδελφότητα της Μονής για την προετοιμασία της πανηγύρεως και την φιλοξενία, τις στρατιωτικές αρχές που εόρτασαν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και τον πιστό λαό του Θεού που προσήλθε στο Μοναστήρι της Παναγίας μας για να ζητήσει την χάρη και την ευλογία της.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως