6 Οκτωβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 2567 προβολές

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στην Ιεραποστολική Αδελφότητα της «Ελπίδος» στο Φίλυρο .
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του επικεντρώθηκε στον Κυριακό Λόγο «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, ποιείτε και ημείς αυτοίς ομοίως..». «Ο Χριστός ζητάει από εμάς, είπε ο Σεβασμιώτατος , την υπέρβαση του εαυτού μας , ζητάει να είμαστε ευεργετικοί , χρηστοί , να μπαίνουμε στη θέση του άλλου. Τούτο σημαίνει στην πράξη : ο κληρικός να μπαίνει στη θέση του λαϊκού , ο πλούσιος στη θέση του φτωχού , ο άρχοντας στη θέση του αρχομένου . Ο Χριστός καλεί τους δικούς Του να υποτάξουν το αίσθημα του δικαίου στην ήρεμη δύναμη της αγάπης. Η αγάπη είναι πάνω από τη δικαιοσύνη. Και τούτο το απέδειξε περίτρανα η θυσία του Κυρίου πάνω στο Σταυρό. Το ερώτημα όμως είναι πόσοι από εμάς μπορούμε να βαδίσουμε το δρόμο της αγάπης και της δικαιοσύνης….»
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την αδελφότητα για το γνήσιο ιεραποστολικό της έργο, το οποίο θυσιαστικά επιτελεί μέσα στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας με την ευλογία του Επισκόπου και ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών του εν εξελίξει εκπαιδευτικού συνεδρίου.
Εκ του Γραφείου τύπου