17 Ιανουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1981 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή του θαύματος των δέκα λεπρών και στον τιμώμενο Άγιο της ημέρας, Όσιο πατέρα ημών Αντώνιο τον Μεγάλο, τον καθηγητή της ερήμου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον επί 35 χρόνια εφημέριο, κτήτορα και προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Ανδρέα Κτενιαδάκη, με τον Χρυσό Σταυρό του Γέροντος Μητροπολίτου Διονυσίου, τιμητιμή διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, για την προσφορά του στην Εκκλησία, στην ενορία και γενικότερα στην κοινωνία της Μενεμένης. Τιμητική πλακέτα στον π. Ανδρέα απένειμε και εκ μέρους του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης ο Δήμαρχος, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον νέο εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Παντελεήμονα Αναστασιάδη, τον επί δέκα χρόνια Αρχιδιάκονό του, προτρέποντάς τον να συμβάλλει και αυτός τα μέγιστα στην προκοπή και την πρόοδο της ενορίας που κλήθηκε να υπηρετήσει.
Τέλος, απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον επί 15 χρόνια εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Άγγελο Παρίση, προτρέποντας και αυτόν να συνεχίσει το έργο της Νεότητας της ενορίας που έχει αναλάβει με τον ίδιο ζήλο, όπως έως τώρα.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία καθώς και πλήθος επισήμων όπως βουλευτές, πολιτευτές, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Κορδελιού-Ευόσμου, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, ο αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης κ.α.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως