25 Μαΐου 2014 | Τελευταία Νέα | 1034 προβολές

Το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός και την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα προς τιμήν της Αγίας Υπομονής στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε τρισάγιο στη μνήμη των κεκοιμημένων ψυχών των υπερασπιστών της Βασιλίδος των πόλεων εν τη καταθλίπτω ημέρα της Αλώσεως. Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης σκιαγράφησε την προσωπικότητα της Αγίας Υπομονής , μητρός του θεοστέπτου τελευταίου αυτοκράτορος των Ρωμιών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Και για μια ακόμη φορά παρακάλεσε τις μητέρες να ανατρέφουν τα παιδιά τους κατά το παράδειγμα της Αγίας Υπομονής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον π. Γεώργιο Σαρρησάββα.

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού ένα μικρό τμήμα της Γυναικείας Χορωδίας της Ι. Μητροπόλεως « Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» , για να τιμήσει την ημέρα, απέδωσε τραγούδια που αναφέρονταν στη Βασιλίδα των πόλεων.