26 Δεκεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1400 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας  ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διαβατών.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ότι, «έθος εστί, η Εκκλησία τη δεύτερη μέρα της εορτής ενός μεγάλου κοσμοσωτήριου γεγονότος να τιμά το Πρόσωπο που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι, σήμερα, το Πρόσωπο της Παναγίας μας προβάλλει εμβληματικά. Η Υπεραγία Θεοτόκος «υψώνεται υπέρ πάσαν την ανθρωπίνην κτίσιν». Στο κάλεσμα του Θεού απαντά με την ηρωική υπακοή Της: «ιδού η δούλη Κυρίου». Η υποταγή Της στο σχέδιο του Θεού ετυμηγορούσε θάνατο για την ίδια, αφού εκείνα τα χρόνια μια εκτός γάμου εγκυμοσύνη επέσυρε την ποινή του λιθοβολισμού. Η Παναγία μας υποτάσσεται, εμπιστεύεται το Θεό και περιμένει το θαύμα της σωτηρίας Της» .

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου π. Λαζάρου Βύρλιου, γόνου ιερατικής οικογένειας, η οποία μάλιστα, κατά το πρότυπο των μεγάλων αγίων Πατέρων,  στελεχώνει αξίως την τοπική Εκκλησία με τρείς κληρικούς.

Παρών στη Θεία Λειτουργία ο  Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Εκ του Γραφείου Τύπου