26 Ιουλίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1570 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, εορτή της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, 

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και 

προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Γραμμένου Καράνου, καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, ύστερα από παράκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε την πίστη και τη δύναμη της Αγίας Παρασκευής, η οποία μέσα από το μαρτύριό της παραδειγματίζει όλους τους Χριστιανούς και προέτρεψε τον νέο διάκονο να έχει ως πρότυπο στη ζωή του την Αγία στο δύσκολο έργο της διακονίας της ομογένειας στην Αμερική, την οποία Αγία μάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε, τιμάει και σέβεται όλως ιδιαιτέρως. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν της Αγίας, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού και όλους όσους βοήθησαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, τον Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, την εορτάζουσα Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευή Πατουλίδου, τον επιχώριο Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, τους εκπροσώπους του Στρατού και της Αστυνομίας και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ζητώντας τις πρεσβείες της λαοφιλούς Αγίας Παρασκευής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως