24 Φεβρουαρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1574 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε το πρώτο Σάββατο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η σύναξις των Αγίων ενδόξων Μεγαλομαρτύρων Θεοδώρου του Τήρωνος και Θεοδώρου του Στρατηλάτου στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο φερώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων στις Συκιές.
Του πανηγυρικού Όρθρου και της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. 
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Στέφανου Βύρλιου, υιού του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Σταυρουπόλεως π. Βασιλείου Βύρλιου και σπουδαστή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.
Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων, στο πρότυπο ζωής που προβάλλουν, στο θαύμα των κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος ενώ προέτρεψε το νέο διάκονο να υπηρετεί με αυταπάρνηση και αγάπη τον λαό του Θεού διαρκώς.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε τα κόλλυβα προς τιμήν των Αγίων, προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Συμεών Χωματά, εφημέριο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως