23 Απριλίου 2015 | Τελευταία Νέα | 2444 προβολές

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, ανήμερα της εορτής του πολύαθλου και μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου , στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος προέβη στη χειροτονία του Εμμανουήλ Kamanya, ο οποίος κατάγεται από τη Busoga της Ουγκάντας. Είναι γιος του π. Στεφάνου Lunagula, ενός Ορθόδοξου κληρικού της Μητροπόλεως Καμπάλας, και από πολύ μικρός βαπτίστηκε και κατηχήθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε έναν κόσμο αυξανόμενα εχθρικό προς τη χριστιανική πίστη, στον οποίο όμως ταυτόχρονα όλο και περισσότεροι ποθούν, αναζητούν και βαπτίζονται Ορθόδοξοι κάθε μέρα και ο αριθμός των αθέων παγκοσμίως μειώνεται, ο Εμμανουήλ ανταποκρίθηκε από καρδιάς στο κάλεσμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και επέλεξε να σπουδάσει στην Ορθόδοξη ιερατική σχολή του Αγίου Αθανασίου στην Αλεξάνδρεια, με σκοπό να αφιερώσει τον εαυτό του στο μεγάλο σκοπό της Ιεραποστολής. Το 2010 ήρθε στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Μέσα σε κλίμα φορτισμένο από συγκίνηση, ο Εμμανουήλ Kamanya, δια των σεπτών χειρών του Σεβασμιωτάτου έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης και εισήλθε στα ενδότερα του καταπετάσματος.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Εμμανουήλ Kamanya να δίνει τη μαρτυρία του Χριστού, να είναι υιός της Ανάστασης, να ευαρεστεί ενώπιον του Θεού και να αναπαύει το λαό Του
Εκ του Γραφείου Τύπου