11 Ιουλίου 2021 | Τελευταία Νέα | 2510 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του αρχιδιάκονου π. Γεωργίου  Πολυχρονιάδη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου  στα Μετέωρα Πολίχνης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ανέλυσε κάποια σημεία από την «επί του όρους» ομιλία του  Κυρίου εξάγοντας χρήσιμα συμπεράσματα. 

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την επιμονή του Κυρίου στον προσδιορισμό της έννοιας πλησίον. Πλησίον είναι ο κάθε άνθρωπος. Ακόμα και ο εχθρός καθίσταται πλησίον. Ο Σεβασμιώτατος, αφορμώμενος από την  προτροπή του Κυρίου να είναι καθαρός ο λύχνος του σώματος, ο οφθαλμός, ανέφερε ως  απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη πνευματικής ωριμότητας. Η πνευματική ωριμότητα συνιστά το φως, που τροφοδοτεί το λύχνο. Η πνευματική ωριμότητα μάς καθιστά ικανούς να βλέπουμε καθαρά και να διακρίνουμε ευκρινώς την πραγματικότητα και τα πρόσωπα με τα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρόταση επιλογής που θέτει το σημερινό Ευαγγέλιο: δυο κύριοι είναι  μπροστά μας, διεκδικούν την αφοσίωσή μας. Ο Χριστός από τη μια μεριά και από την άλλη ο υλιστικός τρόπος ζωής. Το Ευαγγέλιο σήμερα βάζει όριο: δεν μπορούμε να αγαπάμε το Χριστό και τα υλικά πράγματα συγχρόνως.

Ο Σεβασμιώτατος  τελειώνοντας υπογράμμισε: «Ζητείτε πρώτον τη Βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη». Με τούτη τη φράση ο Χριστός δίνει την κατευθυντήρια γραμμή για να στοιχίσουμε τη ζωή μας. Η Βασιλεία του Θεού είναι ένα ατελείωτο πανηγύρι. Η Εκκλησία και ο πιστός λαός  ατελεύτητα διψά τη Βασιλεία του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο είπε:  «πάτερ Γεώργιε, με διακόνησες επτά ολόκληρα χρόνια ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της Μητροπόλεως  και του Μητροπολίτη. Η ταπείνωση, η σιωπή, η πίστη, η προσευχή  και η υπακοή σου στην Εκκλησία διέκρινε τη διακονία σου όλα αυτά τα χρόνια.

Διακόνησες ως σιωπηλός Άγγελος. Υπήρξες η βακτηρία μου. Σήμερα, ένα νέο στάδιο διακονίας και προσφοράς ανοίγεται για σένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου. Ευελπιστούμε ότι θα ανταπεξέλθεις με την ίδια διάθεση προθυμίας και το ίδιο ταπεινό φρόνημα».

Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε επίσης στον π. Γεώργιο το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής κ. Εύσ. Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δ. Δεμουρτζιδης και ο Δήμαρχος ΑμπελοκήπωνΜενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου