13 Μαρτίου 2021 | Τελευταία Νέα | 1597 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Ιγνατίου Κρούγια.

Στο νέο χειροτονημένο πρεσβύτερο ο Ποιμενάρχης επέδειξε ως μόνη  φερέγγυα συντροφιά τον όμιλο των αγίων και ως μόνη ασφαλή οδό την οδό της εγκράτειας, της άσκησης και της λιτότητας. «Να λειτουργείς, να λειτουργείς, παρότρυνε πατρικά ο Σεβασμιώτατος τον π. Ιγνάτιο, να είναι το θυσιαστήριο το κέντρο της λατρευτικής ζωής σου. Από εκεί να αντλείς δύναμη και εκεί να έχεις την αναφορά της ιερατικής διακονίας σου».   

Ο Επίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη μητέρα του π. Ιγνατίου, στον πνευματικό πατέρα του, τον π. Σπυρίδωνα Καλαϊτζόγλου, ο οποίος είναι προϊστάμενος στον ιστορικό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, καθώς και στον π. Γεώργιο Παπαδόπουλο, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης Κυρίου στο Κορδελιό.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, προχείρισε σε αρχιμανδρίτη τον π. Ιγνάτιο και ανακοίνωσε την   τοποθέτηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης, αφού προηγουμένως  μνημόνευσε με ευαρέσκεια τη δόκιμη διακονία του απερχόμενου π. Ιωάννη  Περιστερίδη στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος, σε μια αποστροφή του λόγου του, αφορμώμενος από τη δοκιμασία στην οποία έχει περιέλθει η  ανθρωπότητα, τόνισε  με έμφαση : «μετά τη σιωπή, την οποία επέβαλε η ασθένεια, είναι επιτακτική ανάγκη να σημάνουν τα σήμαντρα του  επανευαγγελισμού του λαού του Θεού» .

Τη Θεία Λειτουργία και τη χειροτονία μπορείτε να παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση στο διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης το απόγευμα.  

Αρχίζουν από αύριο, Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, στις 6.00μμ, πρώτα ο Θεός, οι Αρχιερατικοί κατανυκτικοί Εσπερινοί οι οποίοι θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

Οι ακολουθίες θα μεταδοθούν  από το τηλεοπτικό κανάλι  4Ε και από το διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης στο youtube  .

Το πρόγραμμα που εκπόνησε η Ιερά Μητρόπολη έχει ως εξής:

ΗΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Κυριακή της Τυρινής 14/3

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας

Α΄ Κυριακή Νηστειών 21/3

π. Ιάκωβος Κιζιρίδης

Β΄ Κυριακή Νηστειών 28/3

π. Βασίλειος Καλλιακμάνης

Γ΄ Κυριακή Νηστειών 4/4

π. Γεώργιος Μπέτας

Δ΄ Κυριακή Νηστειών 11/4

π. Βασίλειος Μήλιος

Ε΄ Κυριακή Νηστειών 18/4

π. Γεώργιος Μίλκας

 

Καλή Σαρακοστή!

Εκ του Γραφείου Τύπου