29 Αυγούστου 2018 | Τελευταία Νέα | 692 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο και παρουσίασε με ηθογραφικό και ποιητικό τρόπο την αγιοτόκο Καππαδοκία και τις αλησμόνητες πατρίδες, στο πλαίσιο του 20ου Γαβουστήματος των Καππαδοκών, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ναού για τη φιλοξενία, τους ιεροψάλτες που λάμπρυναν τους δύο χορούς και τον πιστό λαό του Θεού, τέλεσε στο Προσφυγικό Μνημείο που βρίσκεται στο όμορφο προαύλιο του Ιερού Ναού, το ιερό μνημόσυνο πάντων των εν Καππαδοκία τελειωθέντων πατέρων και αδελφών μας, παρουσία των Προέδρων και των μελών των Καππαδοκικών Συλλόγων ανά τον κόσμο και πλήθους Καππαδοκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Μπίλλης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως