4 Σεπτεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1329 προβολές
Δελτίο Τύπου
Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη με την ευκαιρία της επετείου της 2ας Σεπτεμβρίου 1944, ημέρας μνήμης του Ολοκαυτώματος του μαρτυρικού Χορτιάτη.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του ιερέως Δημητρίου και όλων όσων μαρτύρησαν μαζί του και κάηκαν ζωντανοί από τα στρατεύματα κατοχής ενώ απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα μίλησε για την αγάπη, ως μέγιστη των αρετών, που είναι προϋπόθεση της ελευθερίας του ανθρώπου.
Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν οι Υπουργοί κ. Δημήτρης Μάρδας και κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, βουλευτές και δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, σύλλογοι και φορείς του Χορτιάτη και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια όλοι κατευθύνθηκαν πεζοί στο μνημείο του Ολοκαυτώματος όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των τελειωθέντων, εκφωνήθηκαν τα ονόματα των θυμάτων και έγινε η κατάθεση στεφάνων.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως