23 Δεκεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 969 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων και Αγίας Αναστασίας Συκεών.
Το θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Τομπούλογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Αναστασίας και στην μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων που πλησιάζει, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίας, ευχαρίστησε τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του στο πανηγύρι της ενορίας, τους πατέρες για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον παρόντα Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Συμεών Δανιηλίδη και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα. 
 
Αμέσως μετά, μετέβη στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων από την στρατιωτική μονάδα 181 ΜΚ/Β «ΧΩΚ» στη διασταύρωση του Χορτιάτη, από τους μαθητές και καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων «Ελπίδα» της Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίδα» στο Φίλυρο και από τη Μουσική Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως