7 Νοεμβρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 518 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως καθιέρωσε κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου να τιμά τη μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Αγίου Γεωργίου του Καππαδόκη,  Αγίου Ακακίου του Ασβεστοχωρίτη και του Αγίου Αθανασίου του Κουλακιώτη, οι οποίοι συνδέονται με αυτήν. Στο πλαίσιο του εορτασμού, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, τελέστηκε Αρχιερατική Θεια λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή η οποία περιλάμβανε τη θεραπεία της αιμορροούσας και την ανάσταση της κόρης του Ιάειρου.

«Ο Χριστός, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, επιβραβεύει την πίστη της ασθενούς γυναίκας, μάλιστα την αποκαλεί θυγατέρα του, αποκαλύπτοντας έτσι την πνευματική του συγγένεια  με όσους λειτουργούν με την πίστη και την εμπιστοσύνη  στην παντοδυναμία Του.

Με ταπείνωση, φόβο και δέος προσεγγίζει η γυναίκα το Χριστό. Μέσα στη σιωπή υποβάλλει το αίτημά της. Δεν διαμείβεται κανείς διάλογος με το Χριστό. Δεν διατυπώνεται καμιά παράκληση. Και όμως ο Χριστός «ακούει» την ικεσία της γυναίκας. Απαντά. Η απάντησή Του είναι το θαύμα. Ο Κύριος με το θαύμα της Ανάστασης της κόρης του Ιάειρου μας προετοιμάζει για το θαύμα της δικής Του και της δικής μας Ανάστασης.

Τα δυο γεγονότα πρέπει να συνιστούν για τον καθένα μας τρόπο και στάση ζωής. Το σημερινό Ευαγγέλιο δηλώνει περίτρανα ότι ο Χριστός προστατεύει τη ζωή. Αυτόν τον δρόμο υποδεικνύει και αυτόν καλούνται να βαδίσουν όσοι Τον αγαπούν και Τον πιστεύουν»..

Εκ του Γραφείου Τύπου