17 Νοεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1267 προβολές

Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Ο διάδρομος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης κάθε Κυριακή, χάρη στους κόπους και στην ευλάβεια των πιστών, «μεταμορφώνεται» σε Ναό, στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης.

Σε τούτον το Ναό τέλεσε, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου , Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας .

Ο Σεβασμιώτατος ιχνογράφησε με απαράμιλλη ζωντάνια το πορτραίτο του Ευαγγελιστή Ματθαίου . Ιδιαιτέρως υπογράμμισε την αυταπάρνηση του Ευαγγελιστή , ο οποίος στο κάλεσμα του Χριστού «δεύρο ακολούθει μοι», ανταποκρίθηκε αμέσως, χωρίς αναβολή, «αναστάς ηκολούθησε Αυτόν». Ο Ματθαίος ανταποκρίνεται στην πρόσκληση-πρόκληση του Χριστού και εγκαταλείποντας όλα τα δικά του ρίχνεται στην πιο ωραία περιπέτεια της ζωής του , στην άγρα ψυχών για την αγάπη του Χριστού .

«Η αποταγή του ευαγγελιστή Ματθαίου , σύμφωνα με τον Ιερό Χρυσόστομο , τόνισε ο Σεβασμιώτατος, βαραίνει περισσότερο-από των άλλων αποστόλων- στη ζυγαριά της θυσίας υπέρ Χριστού, γιατί ο Ματθαίος παραιτούμενος από τη θέση του τελώνη, η οποία του προσπόριζε πολλά αγαθά , έκλεινε πίσω του όλους τους δρόμους επιστροφής σε περίπτωση μεταμέλειας».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας φοιτήτριες –μέλη της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» σκόρπισαν μελωδικές νότες χαράς.

Εκ του Γραφείου Τύπου