14 Μαρτίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1362 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Καθαρά Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ευκαρπίας.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης Κούκος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Σταυρό του Κυρίου και κατ’ επέκταση στους «σταυρούς» και στις δοκιμασίες στη ζωή του Χριστιανού, κυρίως την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την γερόντισσα Παϊσία και τον εφημέριο της Ιεράς Μονής για τη φιλοξενία, τους πατέρες και τον πιστό λαό του Θεού που συμμετείχαν στο Ιερό Ευχέλαιο και ευχήθηκε σε όλους καλή σαρακοστή και καλή δύναμη στον πνευματικό τους αγώνα.

Αμέσως μετά μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης, όπου και εκεί τέλεσε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Οικονόμος Ιωάννης Μεχτερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αφορμές για πνευματική προκοπή που μας δίνει η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή μέσω της νηστείας, των πολλών Ιερών Ακολουθιών και του κλίματος της χαρμολύπης.

Και εδώ ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού για τη φιλοξενία και τον πιστό λαό του Θεού που συμμετείχε στο Ιερό Ευχέλαιο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως