29 Ιανουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 964 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανταπόκριση δεύτερη από το χρονικό της Φιλοξενίας των Ρωμηόπουλων

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, η ομάδα των  παιδιών της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο επισκέφθηκε το μεγαλύτερο Μυθολογικό Πάρκο των Βαλκανίων, το οποίο φιλοξενείται στη Δ.Ε.Θ. και το οποίο έχει  θέμα:  «τους  12 άθλους του Ηρακλή». Τα παιδιά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο μυθολογικό πάρκο, ξεσκόνισαν τις γνώσεις τους στη μυθολογία , υποδύθηκαν αρχαίους ήρωες και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου κύριος Ιωάννης Δεμιρτζόγλου άρχων Ρεφερενδάριος παρέθεσε Γεύμα στα παιδιά της Ομογένειας σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, αφού γιόρτασαν την επέτειο των δύο χρόνων Φιλοξενίας στη Μητρόπολή μας στην αίθουσα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης με τούρτες, κεράκια και τραγούδια, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Βλατάδων και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Βυζαντινών Εικόνων. Η ημέρα έκλεισε με ένα γευστικότατο δείπνο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την επίδειξη   παραδοσιακών  χορών από την περιοχή της Μακεδονίας,  τους οποίους με ιδιαίτερη χάρη και μαεστρία εκτέλεσαν  τα μέλη της χορευτικής ομάδας, η οποία ανήκει στην Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου. Ο π.Νικόλαος Δέλιος και ο π. Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης φρόντισαν η βραδιά να χαροποιήσει ιδιαιτέρως τους μικρούς φιλοξενούμενους.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019,  τα παιδιά από τη Βασιλεύουσα  εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων και παρακολούθησαν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατo ο Πάπας Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος. Μετά την εκκλησία, πήγαν βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και πήραν μέρος σε ποδηλατοδρομία, ενώ το απόγευμα παρακολούθησαν εκδήλωση αφιερωμένη στον ιεραπόστολο π. Κοσμά Γρηγοριάτη, η οποία έλαβε χώρα στο Καραπάντσειο Θέατρο Αμπελοκήπων. Ο π.Ιωάννης Μεχτερίδης προσκάλεσε την όμορφη συντροφιά για δείπνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο, ενώ η χορευτική ομάδα του Ναού παρουσίασε με εξαιρετική δεξιοτεχνία παραδοσιακούς χορούς.

Η Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, επεφύλασε μια γλυκιά έκπληξη στα Ρωμηόπουλα. Η ξενάγησή τους στο Εργοστάσιο μπισκότων Παπαδοπούλου υπήρξε συναρπαστική. Μια σακούλα με μπισκότα περίμενε το κάθε παιδί. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο όμορφη, καθώς τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Νέα Μηχανιώνα. Εκεί, προσκύνησαν τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, ξεναγήθηκαν από τη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνο και παρακάθισαν σε γεύμα που η πατρική αγάπη του Επισκόπου εμπνεύστηκε και παρέθεσε.

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, τα παιδιά με γεμάτες τις αποσκευές από δώρα, αναμνηστικά και ευλογίες, με γεμάτη τη μνήμη από όμορφες εμπειρίες και την καρδιά από συναισθήματα χαράς και φιλίας πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την κατασκήνωση της Παιδόπολης στα Πριγκηπόννησα και την κατασκήνωση στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου