7 Απριλίου 2018 | Τελευταία Νέα | 2000 προβολές

Δελτίο Τύπου

Τη Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου, η οποία τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον Ι. Μητροπολιτικό  Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

Υπήρξε άκρως συγκινητική και ιδιαίτερα μεγαλειώδης η στιγμή που δύο επιτάφιοι, ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως και  ο Επιτάφιος του Καθεδρικού Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου συναντήθηκαν στην περιοχή Βαρσαμή σε μια διατράνωση της Νίκης του Χριστού πάνω στο θάνατο. Είχαν πλημμυρίσει οι παρυφές των δρόμων από πλήθη πιστών που συνόδευαν τη λιτανεία των Επιταφίων, κρατώντας λαμπάδες στα χέρια και ψάλλοντας τα εγκώμια. Μιά ειρηνική πορεία ομολογίας πίστης στον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο.

Ο π.Βασίλειος Καλλιακμάνης μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου και μίλησε για τη δύναμη της ελπίδας, η οποία εδράζεται και γεννιέται από την πίστη στο Θεό, για τούτο και αποτελεί  άγκυρα και αραξοβόλι στις τρικυμίες του βίου.

Την ίδια μέρα η Γυναικεία Χορωδία της Ι.Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» έψαλε τα εγκώμια του Επιτάφιου θρήνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης συνδυάζοντας με έναν αρμονικό τρόπο τη σολιστική ερμηνεία με τη χορωδιακή μελωδία και το βυζαντινό ισοκράτημα.

Εκ του Γραφείου Τύπου