17 Δεκεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1176 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4-12-14

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των εργαζομένων στα υπόγεια έργα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας τέλεσε τον Αγιασμό στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό που βρίσκεται στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του είπε χαρακτηριστικά: «Είναι παράδοση στον τόπο μας να ευλογούμε το χώρο της εργασίας με τον Αγιασμό και όλα τα επαγγέλματα να έχουν έναν Άγιο προστάτη τους. Έτσι, και η μέρα σήμερα δεν είναι τυχαία. Είναι η μέρα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, η οποία είναι προστάτιδα των εργαζομένων στο μετρό». Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου για την πόλη της Θεσσαλονίκης και παρότρυνε του υπευθύνους να ολοκληρώσουν γρήγορα το έργο. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη επέκτασης του μετρό προς τα δυτικά της πόλης, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι άνθρωποι.

Παρόντες στον Αγιασμό ήταν ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χρήστος Τσιτούρας, ο Διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης κ.Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως