22 Σεπτεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 2143 προβολές

Δελτίο Τύπου: 15/09/2014
Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας τέλεσε τον Αγιασμό του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου στην ιστορική συνοικία της Ξηροκρήνης.
Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, ο Σεβασμιώτατος, αφού τέλεσε τον Αγιασμό με τη συνοδεία της σχολικής χορωδίας στα ψαλτικά, στον πύρινο λόγο του ευχήθηκε σε καθηγητές και μαθητές μια ευλογημένη χρονιά γεμάτη με τις χάρες και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος Ο Μητροπολίτης, ακόμη, ευχαρίστησε τη διευθύντρια του σχολείου και το σύλλογο καθηγητών αφού χάρη στη δική τους βοήθεια το σχολείο την περσινή χρονιά σημείωσε πλήρη επιτυχία στην εισαγωγή των υποψηφίων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Μάλιστα με διακρίσεις σε προγράμματα και διαγωνισμούς λειτουργεί ως πρότυπο σχολείου.Έπειτα απευθυνόμενος στους μαθητές είπε τα εξής: «Να στέκεστε πάντα με αξιοπρέπεια, επιμέλεια, σεμνότητα απέναντι στο σχολείο και να λειτουργείτε ως πρότυπα για τους άλλους μαθητές! Αυτό το σχολείο με τέτοια παιδιά μόνο για ομορφιά μπορεί να μιλήσει! Η χρονιά αυτή, λοιπόν, ας είναι η καλύτερη γιατί τα καλύτερα είναι πάντα τα παιδιά μας!» Πανηγυρικές στιγμές ακολούθησαν αφού ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε τη διευθύντρια να σχολάσουν τα παιδιά με τη λήξη του Αγιασμού ενώ στη συνέχεια μοίρασε ως ευλογία μία εικόνα της Παναγίας Χορταΐτισσας.
Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Περιφερειακό Διευθυντή Π/Θμιας και Δ/Θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Γ. Δ. Καρατάσιο και από τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αικατερίνη Γαλώνη. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής Δ/Θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσ/νίκης κ. Μιχαήλ Μαυρίδης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εκ του Γραφείου Τύπου